Haber

Kuzey Kore: ABD, Gazze’deki toplu katliamlara göz yumuyor

Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) ile yaptığı röportajda Cho, ABD’nin İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarıKendisine karşı tavrını eleştirdi.

ABD’nin, İsrail’in Gazze’deki faaliyetlerine her türlü desteği sağladığına işaret eden Cho, “Gazze Şeridi’nde ayrım gözetmeyen saldırıları teşvik edip destekliyorlar, ayrıca İsrail’in gerçekleştirdiği vahşi toplu sivil katliamlarında da aktif olarak yer alıyorlar. ‘meşru müdafaa hakkı’.” “Gizliyorlar” dedi.

‘ABD, Ukrayna’ya yasaklı silahlar gönderiyor’

Bu arada Cho, ABD’nin Ukrayna’ya yasaklı silahlar göndererek Avrupa’daki barışı ayaklar altına aldığını söyledi.

ABD, uluslararası hukuk tarafından yasaklanan parça tesirli bombalar ve seyreltilmiş uranyumlu havan mermileri de dahil olmak üzere Ukrayna cephesine hâlâ ölümcül silahlar gönderiyor.” dedi Cho, Washington’un bu eylemleriyle Avrupa’da barış ve istikrarKasıtlı olarak yok ettiğini ve ayaklar altına aldığını vurguladı.

Cho, tıpkı ABD gibi İngiltere’nin de Kiev’e seyreltilmiş uranyumlu havan mermileri gönderdiğini, Fırtına GölgesiKendisi, 250 kilometreden fazla menzile sahip seyir füzeleri ve tanksavar silahları sağlayarak Ukrayna’daki çatışmayı uzatmak istediğini belirtti.

korkuthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu